Top
 

Blog

FitnessLover > Interjúk  > Még egy fitt kismama interjú – Fitness Junkie alias Simon Alexandra

Még egy fitt kismama interjú – Fitness Junkie alias Simon Alexandra

Simon Alexandra egy újabb jó példa arra, hogy várandósság alatt is lehet gyönyörűnek, boldognak, egészségesnek és fittnek maradni. Instagram posztjait látva szerettem volna megtudni, hogy érzi magát életének ebben a csodálatos időszakában. Nem csalódtam! Egy igazán pozitív, kedves és kiegyensúlyozott nőt ismerhettem meg benne, akinek az energiaszintje még a kis pocaklakóval a hasában sem csökkent. Remélem miután elolvassátok ezt a kis interjút, ti is ezen az állásponton lesztek vele kapcsolatban. 

Kérlek mesélj magadról kicsit azoknak az olvasóknak, akik nem ismernének.

A legtöbben Fitness Junkie néven ismernek, de a tisztességes nevem Simon Alexandra…vagyis most már Berényi-Simon Alexandra. Alapvetően csoportos és személyi edző vagyok, de inkább nevezném most már magam coach-nak. Utálok angol szavakat használni olyan dolgokra, amiknek van magyar megfelelőjük, de itt nem érzem, hogy a magyar szó visszaadja ugyanazt. Mert edző vagyok, de nem csak testi értelemben, hanem azt gondolom…lelki területen is.

Mit éreztél, amikor megláttad a kis csíkot a teszten?

Nagyon tudatosan készültem az anyaságra. Vágytam rá, terveztük, fizikailag is erre tréningeztem magam az utolsó hónapokban. Azonban, amikor megláttam a két kis csíkot…először félelem töltött el. Elég jó leszek? Jól fogom csinálni? Megváltozik minden? Megváltozik a testem? Ezer kérdés és kétség zakatolt bennem. Azt gondolom, hogy nagyszerűen kitalálta ezt a természet. Kell ez a 9 hónap, hogy a nőből anya legyen. Csodálatos út ez számomra!

Megváltozott-e az életed kismamaként?

Ha változott is, akkor is csak pozitív értelemben. Nagyon szerencsés vagyok, hiszen fantasztikus eddig a terhességem. Tényleg ilyet kívánok mindenkinek. Fizikailag is nagyon jól érzem magam, lelkileg pedig soha nem voltam ilyen kiegyensúlyozott és a munkában sem voltam soha ennyire motivált. A magánéletünk, bár előtte is nagyon szép volt, ezzel a kapoccsal lett igazán teljes. Remélem, hogy ez hasonlóan lesz a baba születése után.

Nagyon szép gondolatokat szoktál közölni a várandósságról az instagram profilodon keresztül. Mit látsz a követőiden? Támogatnak téged, vagy a meleg mellett szoktál kapni hideget is?

Ebből a szempontból is nagyon szerencsés vagyok. Abban a világban, ahol az Internetes trollkodás divatját éljük…engem elkerülnek. Soha, semmilyen negatív hozzászólás nem érkezett hozzám az oldalamra. Azt gondolom, hogy a hasonló a hasonlót vonza magához. Nem vagyok nyitott mások szapulására, nem a rosszat, hanem a jót nézem egy emberben. Azt gondolom, hogy ezt kapom vissza.

Sokan kérdezik tőlem, hogy a várandósság alatti mozgás miért hasznos. Neked mi a személyes tapasztalatod erről? Számodra mit jelent a sport, a mozgás?

Nekem a mozgás mindig is terápia volt. Ezért is kezdtem el edzeni. Nem a jó alakról szólt, hanem arról, hogy kiegyensúlyozott legyek, energikusabb. A várandóságom alatt is ezért próbáltam meg rendszeresen mozogni. Még most is nagyon aktív vagyok, könnyedén mozgok és ez a sportolásnak köszönhetem. Nincsenek hát-,derék-, illetve csípőfájdalmaim és nem vizesedek. Szerintem ebben nagy szerepe van a mozgásnak.

Share
beata horvath

beus0819@gmail.com

No Comments
Add Comment
Name*
Email*