Top
 

Blog

FitnessLover > Táplálkozás  > Fitnesslover ötletek ebédre és vacsorára

Fitnesslover ötletek ebédre és vacsorára

Ígéretemhez híven, kaptok tőlem még több egészséges ötletet, ezennel ebédre és vacsorára. Mint ahogy már a reggelis bejegyzésemben írtam, én személy szerint nem minden nap jutok el odáig, hogy minden egyes napra megfőzzem előre a napközbeni étkezésekre szánt adagokat, dobozoljam és méregessem az ételt, de még sokszor addig sem, hogy egyáltalán bevásároljak. Tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül; sokan vannak, akiknek minden nap csak arra van idejük, hogy ebédszünetben kiszaladjanak a szomszéd vendéglőbe, vagy mire hazaérnek, már nincs erejük főzőcskézni, inkább rendelnek valamit egy közeli étteremből, vagy hazaviszik magukkal a megvásárolt főtt ételt.

Ettől függetlenül én mégis azt mondom, hogy a legtökéletesebb és legegészségesebb táplálkozás az, ha saját magunknak készítjük el az ételt, hiszen csak ebben az esetben tudhatjuk biztosan, hogy minőségi alapanyagokból készült el a napi fogás. Törekedjünk tehát arra, hogy ha csak fél órát is, de szánjunk időt a napi főzésre, lehetőleg egészséges alapanyagok használatával

  1. Az én igazi problémám inkább a köretek változatossága, hiszen a húsokat vagy halakat nagyon egyszerű megsütni, de a zöldségköret már sokszor fejtörést okoz, illetve egy bizonyos köret egy idő után unalmassá válik. Én leginkább brokkoli, spenót, saláta párti vagyok, de legújabb kedvencem a cukkini, amit számtalan módon lehet elkészíteni. A legegyszerűbb a karikákra vágott, serpenyőben szép barnára sütött változat, de ugyanezt sütőben is meg lehet oldani, akár hosszában félbe vágva. Legfinomabb, személyes kedvencem viszont a cukkinitócsni. Bár kicsit macerásabb, mégis nagyon egyszerű az elkészítése. Lereszelem a cukkinit, kinyomkodom a levét, majd egy kis tejföllel (laktózmentes), liszttel (rizsliszt) és sóval összekeverem, majd kókuszolajon kisütöm. A liszt minimális mennyiségben kerül bele, így nyugodtan fogyasztható akár utolsó étkezés gyanánt is. 
  2. Mivel nem minden nap sikerül eljutnom a főzésig, vagy nem otthon, hanem étteremben ebédelek, így sokszor választom ebédre a sushit. Általában reggel edzem, tehát a rizs ebben az esetben nem felesleges, hanem beépülő szénhidrátforrásként funkcionál, de annak, aki délután edz is nagyon tápláló, feltölti energiával az izmait, erőt ad a súlyzós edzésekhez. 
  3. Ha étteremben vacsorázunk vagy ebédelünk főzés helyett, az sem okozhat túl nagy kárt a diétánkban, ha van elég akaraterőnk, hogy megfelelően válasszunk a menüből. Én legfőképp húsokat, halakat szoktam rendelni, különböző zöldségköretekkel, mint a fokhagymás spenót, a saláta vagy a párolt, illetve grillezett zöldségek. 

 

Share
beata horvath

beus0819@gmail.com

No Comments
Add Comment
Name*
Email*