Top
 

Blog

FitnessLover > Életmód  > Hogyan kezeljük le a rosszindulatú kommenteket?

Hogyan kezeljük le a rosszindulatú kommenteket?

A napokban volt szerencsém találkozni pár rettentő mód idegesítő kommentel. Tudniillik, sok fotóssal dolgozom együtt, illetve modellkedéssel foglalkozom az iskola mellett. (Itt kitérnék arra, hogy nem a fizetnem kell, hogy lefotózzanak kategóriájú modellkedésre gondolok. Felkéréseim vannak, amiket vagy elvállalok vagy nem, attól függően, megéri e vagy sem.)

Lényeg a lényeg, kiposztoltam egy képet. De persze mindenki szokott kiposztolni képet, amivel semmi baj nincs. Mindenkinek szíve joga, mit rak ki magáról és mi az a pont, ameddig elmegy. Én jelenleg párkapcsolatban élek, ráadásul egy kis életet hordok a szívem alatt, így a kompromittáló képeket a nyilvánosság helyett a páromnak hagyom, ami úgy gonolom, teljesen korrekt. Persze mindenkinek más az ingerküszöbe (nálunk, ha a vőlegényemnek sok egy kép, akkor az az én ingerküszöböm is, így vagy letörlöm vagy ki se teszem a képet), ezért hát megkapjuk néha a negatív kritikát, amit vagy magunkra veszünk vagy egyszerűen letöröljük, illetve intelligensen lereagáljuk.

Én az utóbbit szoktam alkalmazni, íme néhány tipp, hogyan kezeljük le az idegesítő kommenteket:

  1. Semmiképp ne vegyük magunkra! Ha egy ember rosszat mond ránk, az illetőnek általában saját magával vannak problémái. Találjuk meg mi lehet ez a probléma és vágjunk vissza!
  2. Hogyan kell visszavágni? Sem agresszívan, sem idegből, sem azonnal. Az intelligencia és a jóindulat vezéreljen bennünket, hiszen, mint már írtam, a baj nem velünk van. (Bár erre is vannak esetek, de ez most nem az a cikk.)
  3. Fogalmazzunk egy olyan választ, amire fordított esetben mi sem tudnánk reagálni.
  4. Ha a frappáns válaszunk ellenére vitába torkollik a kommentcsata, törekedjünk a konfliktus megoldására és ne a másik hergelésére, lenyomására.
  5. Ismerjük be, hogy a másik milyen jó „megmondóember”, akire szüksége van a világnak, de a vitát mi ezennel lezárnánk. Köszönjük meg a lehetőséget és mondjuk el, hogy hálásak vagyunk a kommentért, de ha nem baj, most nem sértődnénk meg.

Én ezeket az alapszabályokat, illetve lépéseket alkalmazva sikeresen véget szoktam vetni egy jó kis eszmecserének. Általában vagy nem kapok választ, illetve a legutóbbi példát tekintve még meg is köszönte nekem az illető, hogy egy ilyen intelligens NŐvel volt lehetősége vitába bonyolodni.

Persze nem minden esetben alkalmazhatóak a fenti szabályok, de olyankor egy törlés tiltás gombbal azonnal visszaállíthatjuk lelki békénket. 25_144750_770464_71bb48c4046e0552b6a205dab9732b81_c36fa8_301

Share
beata horvath

beus0819@gmail.com

No Comments
Add Comment
Name*
Email*