Top
 

Blog

FitnessLover > Táplálkozás  > Kis Csülök Bisztró és Grill – Esztergom

Kis Csülök Bisztró és Grill – Esztergom

Egy számunkra nagyon kedves éttermet szeretnék nektek bemutatni, mely Esztergom szívében, a Téglaház utcában helyezkedik el, közel a Bazilikához, így kirándulások alkalmával a legjobb hely, ha egy jó ebédre szeretne valaki betérni. Az étterem all-you-can-eat hely, jelenleg mindössze 2500 ft/fő-ért kaphatunk egy igazi magyaros, finom ebédet. (Az italokat az ár nem tartalmazza.) Nagyon szeretjük Esztergomot és környékét, hiszen a Búbánat-völgybe járunk nyaranta horgászni és kikapcsolódni, de a téli hétvégéken képesek vagyunk csak a Kis Csülök miatt autóba szállni, mert nincs is jobb, mint egy jó vasárnapi ebéd.

Azon felül, hogy belsőépítészetileg is követi a hagyományos magyar stílust, a bútorzat, az evőeszközök és az edények is autentikusak, így mindenki otthonosan érezheti magát, mintha csak a nagymama konyhájában járna.

Háromféle leves közül lehet választani minden nap, amik általában a tárhonyos csirkeraguleves, a babgulyás és a húsleves. Mindhárom háziasan készül, igazi hazai receptek szerint.

Főételekből legalább hétféle készül, számtalan körettel és egy külön salátabárral, így mindenki megtalálhatja az ízlésének és étvágyának megfelelőt. A házias jellegbe, a választékba és a húsok, illetve köretek minőségébe sem lehet belekötni, tökéletesen vannak elkészítve, látványra is guszták és kívánatosak.

Desszertek terén is maradunk a magyar ízeknél, a császármorzsa, a túrógombóc, a somlói galuska és a gyümölcsrizs is fellelhetőek az étterem menüjében. Nem mindegyik készül minden nap, a legutóbbi ebédünk alkalmával túrógombóc helyett császármorzsát szolgáltak fel. 

Nem sűrűn járok ilyen helyekre az étel intoleranciáim miatt, de mivel széleskörű a választék, így még én is tudok olyan ételt választani, ami számomra megfelelő. A személyzet is alkalmazkodik a környezet barátságos hangulatához, barátságosak, közvetlenek és kedvesek. Csak ajánlani tudom, elsősorban azok számára, akik szeretik a hagyományos, magyar ételeket, a hazai ízeket, illetve az otthonos hangulatú helyeket.

Share
beata horvath

beus0819@gmail.com

No Comments
Add Comment
Name*
Email*