Top
 

Blog

FitnessLover > Táplálkozás  > 09.09. Mit ettem ma

09.09. Mit ettem ma

Ma nem magamnak készítettem az ebédem, viszont sokszor kérdés, hogy mit válasszunk az étlapról egy étteremben, mikor éppen diétán vagyunk, így úgy döntöttem, ma is megosztom veletek, mit ettem ma.


Reggelire az Amurex Tutti bagett másik fele volt soron csirkemellsonkával. Ezt a bagettet a Tescoban találtam, gluténmentes, magos, vákumcsomagolt termék. Mindig az a legjobb, amit magunknak sütünk, de anyaként, dolgozó nőként és tanulóként is jól tudom, hogy ez nem mindig kivitelezhető, így jó, ha van otthon valamilyen alternatíva.


Kimentünk ebédelni Szentendrére Gyurikával, ahol egy indiai étterem mellett döntöttem. Nagyon finom, enyhén csípős marhahúst ettem basmati rizzsel és joghurtos uborkasalátával. (Természetesen ilyenkor Gyurika is beleeszik, főleg a rizst szereti enni szemenként, kézzel 😀 A joghurtos uborkasalátába pedig belemártogatta az ujját, majd lenyalta, amire a szomszéd asztalnál ülő külföldi néni nagyon rosszallóan nézett, bár nem igazán értem miért… )

Szóval a lényeg egy éttermi ebéd kiválasztása során, hogy olyan fehérjeforrást válasszunk, amit könnyen emésztünk és legyen mellette jó minőségű szénhidrátforrás is, illetve rostok. A szénhidrátforrás nálam a rizs volt, a rostok pedig a zöldségek. A szénhidrát köreteket (rizs, rizibizi, sültkrumpli, krumplipüré, stb.) szeretik kicsit túltolni az éttermekben, hogy semmiképp ne menjünk haza éhesen, viszont figyeljünk mindig a mértékre! Ez azt jelenti, hogy annyit együnk belőle, amennyit a diétánk megenged!

Vacsorára már csak egy könnyű salátát ettem egy kevés kecskesajttal, 5 szem szőlővel, desszertnek pedig fél csomag laktózmentes túrót édesítőszerrel.

Mindenkinek további kellemes diétázást, köszönöm, hogy elolvassátok a bejegyzéseim és külön hálás vagyok minden visszajelzésért is!

Share
beata horvath

beus0819@gmail.com

No Comments
Add Comment
Name*
Email*

09.08. Mit ettem ma
09.10. Mit ettem ma?