Top
 

Blog

FitnessLover > Táplálkozás  > Spárga recept ötletek

Spárga recept ötletek

Személy szerint imádom a spárgát, ráadásul nem sokáig, csak pár hónapig van szezonja, amíg igazán szép, roppanós, egészséges darabokat tudunk vásárolni. Mivel jelenleg spárga szezon van, így nálam mindig akad a hűtőben, hogy bármi mellé el tudjam készíteni, ha éppen megkívánnám. (Magyarországon nagyjából 1 hónapoig van szezonja, így érdemes kihasználni.)

Enyhe vízhajtó hatással rendelkezik, így jótékony hatással van a keringési rendszerre. Tisztító hatású, régen a vesekő természetes eltávolítójaként is alkalmazták. Több, mint 92%-a víz, és 10 dkg spárga mindössze 20 Kcal-t tartalmaz. Rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag (A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint, sőt folsavat is rejtenek a spárgasípok, de foszfor, kalcium, magnézium, sőt vas is rendes mennyiségben található benne).

A spárgát lehetőleg csak 2-3 napig tároljuk hűtőben, ekkor is nedves csomagolásban.

Fehér spárga és lila spárga: A szár alját mindig vágjuk vissza – nagyjából érezhető, meddig tart a fás rész, majd pucoljuk meg. 12-18 perc alatt fő tökéletesre.

Zöld spárga: Itt csak a végéből kell visszavágnunk, nem kell pucolni sem. 8-12 perc a főzési idő.

Összegyűjtöttem nektek néhány nagyon guszta fotót, ami biztos beindítja a fantáziátokat és kedvet ad egy kis bespárgázáshoz 😀

Jó étvágyat!

 

Share
beata horvath

beus0819@gmail.com

No Comments
Add Comment
Name*
Email*