Top
 

Blog

FitnessLover > Táplálkozás  > Szálkásító diéta kihívás

Szálkásító diéta kihívás

A 2 hónapos szigorú karantén mindenkinek nehéz volt mentálisan és fizikailag is. A bezártság, a bizonytalanság pszichésen is kikezdi az embert, így nem csoda, hogy sok embernél felszaladt pár kiló az embertársainktól való elszeparáltság alatt. Még én sem voltam ez alól kivétel. Bár minden reggel felmentem a Normafára futni, plusz minden nap tartottam nektek a LIVE edzéseket Instagramon, és még az egészséges ételekhez is sikerült tartanom magam, azért valljuk be, ha egész nap otthon van az ember, gyakrabban nyílik ki a hűtő, mint amikor egész nap rohanunk és csak az a kaja van nálunk, amit elcsomagoltunk magunknak dobozolva, kiszámolva. 

Miután a szigorításokat feloldották, rá kellett eszmélnem arra, hogy nyakunkon a nyár és valahogy ettől a plusz 2 kilótól illene megszabadulni valahogy, mielőtt előkerülnek a bikinik a szekrényből. Mivel tudtam, hogy sokan közületek hasonló problémákkal küzdenek, így arra gondoltam, hogy segítségképpen megosztom veletek a diétámat és így együtt, közös erővel sokkal könnyebben végigviszünk majd egy szigorú étrendet, mint ha egyedül kellene végigmennünk az úton. Ez volt tehát az alap ötlet, „egy közös, 4 hetes, nyár előtti, formába hozó szálkásító diéta kihívás”.

Mielőtt megmutatom az eredményeket, mindenképpen szót szeretnék ejteni arról, mit is jelent pontosan a szálkásítás és milyen feltételek mellett lehetett jelentkezni erre a kihívásra.

Csak és kizárólag olyan nőknek ajánlottam a diétát, akik

– nem rendelkeznek több, mint 3, nagyon maximum 5 kiló felesleggel,

– nem élnek vegán vagy vegetáriánus életmódot,

– van egy alap formájuk, izomzatuk,

– és mindemellett rendszeresen sportolnak.

A szálkásítás ugyanis nem másról szól, minthogy 

– az utolsó 1-3 kilótól szeretnénk megszabadulni 

– sportolunk, ezáltal az izmaink tónusosak, viszont enyhén fedettek.

A szálkásításhoz hozzátartozik a vízhajtás is, ami azt jelenti, hogy hétről hétre hagytunk el bizonyos élelmiszereket, amik a vizesedést okozzák, illetve az utolsó héten már máshogy is edzettünk, mint az első 3 hétben.

Így tehát fontos, hogy rákészüljünk egy ilyen diétára és úgy tervezzük meg ezt a 4 hetet, hogy semmilyen program ne tudjon közbeszólni, ugyanis egy ’csalóétkezés’ már másnap plusz dekákat okozhat.

Első körben megmutatom a saját eredményemet. Azt érdemes mellé tudni, hogy a diétámat az előző menstruációm második napján kezdtem. Abból is éreztem, hogy muszáj lesz változtatnom az étkezésemen, hogy rettenetes premenstruációs tüneteim voltak, ami általában – amikor odafigyelve étkezem – egyáltalán nem jellemző rám. Ilyen tünet volt a hangulatingadozás, az állandó álmosság, a gyomorsav túltengés, émelygés és hányinger, illetve a rettenetes vizesedés és puffadás. Az utóbbi kettő mindig jellemző szokott lenni, de inkább csak a menzesz első napján és akkor sem olyan mértékben, mint az elmúlt alkalmakkal. Az első képen tehát egy ilyen állapot látható, de ami a leginkább figyelemreméltó, hogy az ’after’ képek is pont a mikulás napján készültek. Mindenhol azt olvasni, hogy a PMS-t, azaz premenstruációs tüneteket a legkönnyebben az egészséges életmóddal, diétával lehet enyhíteni. Hát ezt most újra megtapasztalhattam magamon is, hiszen egyáltalán nem volt tünetem, ráadásul megszabadultam 2,5 kilótól, látványosabbak lettek az izmaim, de mindemellett nem épültek le és szerintem egy nagyon szép kis bícs bádit sikerült faragnom a 4 hét alatt. 

Természetesen nem csak én voltam ezzel így, hiszen a diéta kihívás lényege az volt, hogy minden jelentkezőnek együtt, közös erővel sikerülhessen egy olyan látványos változást elérnie, amivel elégedetten bújhatnak majd a kedvenc bikinijükbe 2020 nyarán.

Amikor kitaláltam ezt a kihívást, nem is reméltem, hogy ennyi ember fog majd csatlakozni hozzám és ilyen látványos változásokról számolhatok be.

Akik erről most lecsúsztak, azok semmiképp ne keseredjenek el, mert úgy döntöttem, hogy az évnek minden olyan szakasza után, amikor pár kiló felesleg könnyen felcsusszan, meghirdetem ezt a kihívást. A következőt szeptember közepére tervezem, amikor mindenki visszajött a nyaralásból, majd pedig karácsony után, amikor az asztalt is megettük 😀 Utána megint a nyár előtti szakasz következik, tehát egy évben összesen három ilyen kihívást fogok szervezni nektek.

A következő kihívásnál, mielőtt jelentkeztek, mindenképpen mérlegeljétek, hogy megfeleltek-e a fent említett jelentkezési feltételeknek, illetve hogy ezt a 4 hetet végig tudjátok-e csinálni úgy, hogy nem szól közbe semmilyen program, szülinap, parti vagy nyaralás. Remélem sok embert tehetek még be ide annak bizonyítékául, hogy igenis kellő akaraterővel és kitartással még attól a makacsul ragaszkodó, utolsó 2-3 kilótól is lehetséges megszabadulni.

Share
beata horvath

beus0819@gmail.com

No Comments
Add Comment
Name*
Email*