Top
 
FITNESSLOVER

Rólam

FitnessLover > Rólam

Komplementer hormonegyensúly tanácsadó, táplálkozás és életmód tanácsadó, személyi edző, life coach

Rákóczi Beáta

Rákóczi Beáta vagyok, 32 éves, jelenleg Budapesten élek 5 éves kisfiammal és férjemmel. Régebben az építészet volt a szerelmem, a Műszakira jártam építőmérnök karra, majd lakberendezéssel is foglalkoztam egy darabig. Innen a művészetek és a kultúra iránti érdeklődésem is. Szabadidőmben imádok festeni, olvasni, edzeni és a szeretteimmel, barátaimmal tölteni az időt.

Gyerekkoromtól egészen az érettségiig kézilabdáztam, innen a sportoláshoz való szoros kötődésem. Miután Budapestre költöztem, csak az edzőterem maradt, amit nem is bánok, hiszen így azóta is minden napos program maradt számomra a mozgás. Egy személyi edző szakmát is sikerült szereznem ezen évek alatt, csakhogy professzionális szintre emeljem az edzőtermi tudást.

A munka mellett modellkedéssel is foglalkozom, több külföldi és magyar fotóssal, magazinnal és ruhamárkával dolgoztam már együtt.

Az írás és a humán tárgyak mindig is a kedvenceim voltak, így elvégeztem a  Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció és médiatudomány szakát is. Ennek hatására is készítettem el ezt az oldalt és nagyon remélem, hogy nektek is el fogják nyeri tetszéseteket az irományaim.

Az elmúlt pár évben újabb táplálkozástudományi képzésekkel fejlesztettem tudásom, így lettem egyszerű táplálkozás tanácsadó helyett komplementer hormonegyensúly tanácsadó is.

Rengeteg embert ismertem meg a táplálkozás tanácsadásnak és személyi edzéseknek köszönhetően. Megfigyeltem, hogy a tartós eredmény nem csak azon múlik, mennyit sportolunk és mi kerül a tányérunkra. Az ember nem egy robot, hanem egy spirituális lény tele érzelmekkel. Az életünk tele van akadályokkal és változásokkal, amihez alkalmazkodnunk kell, viszont a sok alkalmazkodás és stressz életminőség romlást eredményezhet, ha nem vagyunk elég erősek mentálisan. Annak érdekében, hogy ne csak testi és esztétikai, hanem élet- és gondolkodásmódbeli változásokat is elérhessenek a hozzám fordulók, szükségesnek tartottam elvégezni egy LIFE COACH képzést is. Ezen tanulmányaim azóta sem álltak meg, folyamatosan képzem magam újabb és újabb tanfolyamokkal.

 1. A kezdetek

  Gyermekkorom

  Bár a szüleim végül (16 éves koromban) elváltak, a gyermekkorom felhőtlen és csodálatos volt számomra. Amit a legjobban élveztem, hogy bármennyit ehettem, nem híztam semmit 🙂
 2. Sportolás gyerekként

  A kezdetek

  7 évesen, vagyis általános iskola első osztályában kezdtem sportolni. Ekkor a kézilabda volt a kedvencem, de a testneveléstanáraim hatására kénytelen voltam több sportágban is kipróbálni magam. Valójában volt, hogy nem volt kedvem például egy atlétika versenyhez, de erre csak annyi volt a válasz „mész és kész” 🙂 Tehát a kézilabdán kívül futóversenyeken, atlétikaversenyeken, röplabda-, illetve kosárlabda versenyeken is elindultam (indultunk). A sport megtanított küzdeni és talán ez segített abban is, hogy a tanulmányaimat tekintve is maximalista lettem.
 3. A fővárosba költözve

  Egyetemi élet, modellkedés

  A fővárosba a Műszaki Egyetem miatt költöztem, ahol építőmérnök karra jártam. Sajnos nem teljesítette be a hozzá fűzött reményeim. Előtte már négy évig építészetet tanultam szakközépiskolában, Győrben, ráadásul Építészeti alapismeretekből tettem emeltszintű érettségit is, így csalódottságot éreztem, amikor rá kellett jönnöm arra, hogy nem érzem magam a helyemen. Elvégeztem egy lakberendező OKJ-t is az egyetem után, és lakberendezőként dolgoztam, amit őszintén szólva rettenetesen élveztem. Az ok, hogy nem foglalkozom vele a ma napig, az talán a kitartás, ami akkoriban, fiatalon nem sok volt. Elsodort az élet a modellkedés, majd a sport irányába, és így kötöttem ki a személyi edző szakmánál 2014-ben.
 4. Szerelem

  Miután elvégeztem a személyi edző szakmát és megkaptam a papírom róla, úgy döntöttem, külföldre költözöm és kipróbálom magam edzőként egy olyan országban, ahol lehetőleg nincs tél, mindig meleg van és ahol mindenki ért angolul, mert ez az a nyelv, amin folyékonyan beszélek. Természetesen, mint tudjátok, a tervem nem jött be, mivel megismertem a vőlegényem, aki most már nem csak a szerelmem, hanem a gyermekem apukája is. Sokan néznek ferde szemmel ránk a nagy korkülönbség (25 év) miatt, de persze ez minket cseppet sem zavar. A szerelem nem korfüggő és aki ismer minket, az tudja, hogy egy páratlan páros vagyunk és állítólag nagyon össze is illünk.
 5. Karrier

  2016-ban mikor várandós lettem, hirtelen rengeteg embert elkezdett érdekelni, mivel táplálkozom, hogy formában tudok maradni és még az edzésre is van energiám a pocakkal együtt. Ekkor kezdtem el írni a blogom és fogtam bele a táplálkozás tanácsadásba. Nagyon boldoggá tettek a sikerek, amiket a vendégeim elértek és ez motivált arra, hogy létrehozzak egy webshopot is különböző szolgáltatásokkal és edzéstervekkel. Kismama edzéstervem volt az első, amit saját fotókkal illusztrálva megalkottam.
 6. Család

  2017. július 8-a…. Életem egyik legmeghatározóbb, legszebb napja. Ekkor tarthattam először karjaimban kisfiam Gyurikát, aki azóta is minden napomat szebbé varázsolja. Olyan szeretet ez, melyet csak egy anya érezhet gyermeke iránt. Ő nekünk a minden, az egyetlen. A legcsodásabb kisfiú, akit kaphattunk az égiektől.
 7. Diploma

  Diploma

  Várandósan kezdtem az egyetemet (bár ezt akkor még nem tudtam) 2016-ban, majd mindent időben elvégezve 2019-ben megszereztem Kommunikáció és média szakon a diplomám. Nagyon sokat adott nekem az egyetem. Gyerek és munka mellett meg kellett tanulnom jól gazdálkodnom az időmmel, hogy az anyai feladatokon túl időre végezzek beadandókkal, felkészüljek a vizsgákra és mindezek mellett persze minden étrenddel is elkészüljek. Szerettem bejárni az órákra és mivel szinte 20 éve minden évben jártam valamilyen iskolába, így nagyon furcsa most az, hogy szabadon gazdálkodom a munkára szánt időmmel. Persze nagyon felemelő érzés is egyben, de magamat ismerve valószínűleg nem az utolsó iskola volt, ahova életemben jártam 🙂
Kövess be: